Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 26.04.2024, 12:13

КЗ "Інзівська ЗОШ I-III ступенів"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 44
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

09:42
150-річчя від дня народження Лесі українки

     

…Ні! Я жива!

Я буду вічно жити!

 Я в серці маю те, що не вмирає…

Леся Українка

 

25 лютого 2021 року виповнилося 150 років з дня народження Леся Українки (Лариси Петрівки Косач - Квітки) – відомої української письменниці, перекладачки, драматурга,  громадської діячки та однієї з центральних постатей національної культури. Леся Українка – одна з найвидатніших українських митців слова. Багатогранний талант письменниці виявився у найрізноманітніших жанрах, а її творчість сповнена глибокими патріотичними почуттями до України.

Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу людина, ім’я якої відоме далеко за межами України. Образ її ніжний і задуманий, чистий та сумний.

                            

Враховуючи вагомий внесок Лесі Українки у розвиток літератури, культури та освіти, Верховна Рада України проголосувала за Постанову про відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки на державному рівні.

Відтак, у стінах нашої школи також було проведено ряд культурно-мистецьких та просвітницьких заходів для популяризації особистості письменниці. Класними керівниками, вчителями літератури та шкільним бібліотекарем було розроблено екскурсійний маршрут, пов'язаний з життям та творчістю  Лесі Українки, забезпечено трансляцію документального фільму «Наша Леся», створено тематичну виставку творів.

   

 

 

 

 

У школі пройшов конкурс читців поезії поетеси та розважальні літературні вікторини, а також цікаві виховні години, присвячені діяльності української письменниці.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учні закладу мали змогу презентувати заздалегідь підготовлені мультимедійні презентації та проекти. З школярами середньої ланки швидкоплинно промайнула година спілкування «Геніальна донька українського народу».

 

 

 

 

 

 

Літературно – поетичну годину було проведено і в 4 класі, під час якої учні дізналися про дуже багато життєвих фактів письменниці: рівень розвитку маленької Лесі, її родину, псевдонім, любов до фортепіано та багато чого іншого, але найцікавішим виявилося виготовлення лепбуку «Стежками Лесі Українки». Усі учні цілковито занурилися у творчий процес та проявити свою креативність.

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усі спільні проекти учнів та вчителів відбулися позитивній та креативній атмосфері. Учні мали змогу пригадати цікаві факти з життя письменниці, уявити її суто людську та жіночу сутність, обговорити її здатність на самопожертву та уміння кохати по - справжньому, а також дійшли висновку, що про такі постаті як Леся Українка в минулому часі не говорять, оскільки її творчість, сила духу та патріотизм завжди з нами!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

                 

Переглядів: 223 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Февраль 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz
https://drive.google.com/drive/folders/1jsWoFXxac5Ts1112KxM_fGBkqoG31MB0?usp=sharing