Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 02.05.2024, 14:54

КЗ "Інзівська ЗОШ I-III ступенів"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 44
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

03:30
Міжнародний День рідної мови

Мова – духовне багатство народу.

В. Сухомлинський

 Здавна народ у піснях та віршах називав  українську мову калиновою, мелодійною,  багатою, співучою та грайливою,  адже саме український народ  любить рідну мову, милуючись кожним її словом.

Мова – це найцінніший скарб, який створили й залишили у спадок наші попередники. Вона є генетичним кодом нації, у глибинах якої зародилося багато скарбів. Для кожного народу своя мова – найкраща, але жоден українець не буде заперечувати той факт, що українська мова є найліпшою, оскільки вона офіційно визнана однією з найкрасивіших мов світу.

21 лютого в усьому світі відзначається Міжнародний День рідної мови.

До святкування цієї події долучилася й шкільна родина КЗ «Інзівська ЗОШ І-ІІІ ступенів». У цей день для учнів 5-9 класів було проведено диктанти національної єдності, а команди учнів 8-го класу «Мовознавці» та 9-го класу «Розумники» брали участь у мовознавчій вікторині «Злитки золотого слова». Атмосфера на святі була напружена, але водночас весела, позитивна та святкова. У наполегливій боротьбі перемогла команда учнів 8-го класу.

До святкування також долучились учні молодших класів, які самостійно створили яскраві та пізнавальні плакати, а під час спілкування  довели, що вони є справжніми патріотами, які пишаються та цінують материнську мову.

Метою проведених заходів було збагачення словникового запасу учнів, розвиток мовленнєвих здібностей, виховання поваги та любові до рідної мови.

Під час спілкування з однолітками та вчителями учні дійшли висновку, що мова – запорука існування народу та нації.

Слід зазначити, що кожного року українська мова активно розширює поле свого функціонування, а представники молодшого покоління все більше цікавляться історією рідної мови та культурою українського народу. Але наразі країна переживає досить нелегкий час. На долю нашого покоління випало дуже складне і відповідальне завдання – зберегти українську мову, тому кожен із нас повинен усвідомити, що це є нашим святим обов’язком, адже окрім нас цього ніхто не зробить. 

Тож бережімо і шануймо нашу мову заради прийдешніх поколінь, бо за нею наше майбутнє і майбутнє України!

Переглядів: 309 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Февраль 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz
https://drive.google.com/drive/folders/1jsWoFXxac5Ts1112KxM_fGBkqoG31MB0?usp=sharing