Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВоскресенье, 28.04.2024, 17:27

КЗ "Інзівська ЗОШ I-III ступенів"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 44
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

09:46
Весна починається з «Кобзаря» Т.Г. Шевченка!

    Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, славетного і величного митця, людини планетарного масштабу.

 Тарас Шевченко… Величний, незабутній, рідний і такий близький. Саме він віддано люблячи і страждаючи за  нашу неньку Україну, зберіг і повернув народу його голос — українську мову. Його ім’я ми пам’ятаємо і з повагою передаємо з покоління в покоління.

Давно відомо, що місяць березень належить споминам про найбільшого українського генія. Так, протягом 9 – 12 березня 2021 року з метою популяризації творчої спадщини Кобзаря, активізації патріотичного виховання, пов'язаного з іменем видатного митця, у нашій школі за традицією відбулися заходи, присвячені Шевченківським дням.

У приміщенні навчального закладу була організована книжкова виставка "Тернистими шляхами Т.Г. Шевченка", покликана ознайомити читачів із творчим доробком Великого Кобзаря, допомогти усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова. Представлені видання висвітлюють життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича, його мандрівки різними куточками світу, спогади про Кобзаря.

                                                 

По-особливому Шевченківські дні відзначали учні молодшої школи. У кожному класі відбувались різноманітні дійства, пов’язані з іменем великого Кобзаря. 

                   

Учні 3 класу разом зі своїм класним керівником виготовляли лепбук «Тарас Шевченко» , який мав вигляд української хатки. Така розробка допомогла учням зануритись у творчий вир життя поета, а ще стала гарним елементом декору на святковому заході. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Випускники початкової школи знайомились з творчістю письменника, вирушивши у подорож до літературного саду. В оригінальній формі було розкрито життєпис Шевченка, який був оформлений у вигляді дерева життя. Кожен листочок розкрив нову подію, яка згодом ставала історією великої Людини. Діти захоплено ознайомились з інформацією, яка була подана у нестандартній формі, отримали багато вражень та поглибили свої знання про коротку, трагічну, але в той же час велику долю поета.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для учнів старшої та середньої ланки у закладі освіти пройшли інформаційні хвилини, літературні уроки, конкурс малюнків «Вічний, як народ», інтелектуальна літературна вікторина «Шевченкове слово в віках не  старіє» та конкурс на кращого читця творив Кобзаря.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тиждень пройшов на високому рівні. На відкритих та позакласних заходах було використано інформаційно-комунікативні технології, інтерактивні методи, які сприяли кращому засвоєнню матеріалу учнями, вихованню поваги до творчості поета.

Про постать Тараса Григоровича можна говорити безкінечно, адже він був непересічною особистістю, талановитим письменником, глибоким філософом.

                     

Творчий спадок Тараса Шевченка давно став нетлінним, він важлива частина духовного спадку українського народу. Шевченко для нас – це не тільки те, що вивчають, а те, чим живуть, з чого черпають сили й надії.

 

 

 

 

 

Переглядів: 226 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Март 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz
https://drive.google.com/drive/folders/1jsWoFXxac5Ts1112KxM_fGBkqoG31MB0?usp=sharing